ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΜΠΑΡΔΑΣ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ (B.SC., M.SC., PHD, POSTDOC)

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Απέκτησε το πτυχίο του Γεωπόνου (Κατεύθυνση Φυτοπροστασίας, Γεωπονική Σχολή Α.Π.Θ.) το 2000. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Επιστημών Φυτοπροστασίας (2003) και διδακτορικού διπλώματος Φυτοπαθολογίας (2007) της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Το 2009 ανακηρύχθηκε υπότροφος αριστείας από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Από το 2000 έως και σήμερα συμμετείχε σε 5 ερευνητικά προγράμματα με ευρύτερο αντικείμενο τη φυτοπαθολογία. Από το 2006 έως σήμερα έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας καθώς και στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπεύθυνος για τη διδασκαλία των μαθημάτων «Γενική Φυτοπαθολογία», «Φυτοπροστασία Δενδροκηπευτικών», «Ολοκληρωμένη και Βιολογικής μέθοδος Φυτοπροστασίας», «Ασφάλεια χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», «Ειδική Φυτοπαθολογία Δενδροκομίας», «Ειδική Φυτοπαθολογία Γεωργίας» και «Ειδική Φυτοπαθολογία Φ.Μ.Κ.». Ερευνητικά δραστηριοποιείται σε θέματα σχετικά με τον φυτοπαθολογικό και μοριακό χαρακτηρισμό σοβαρών φυτοπαθογόνων μυκήτων, σε θέματα βιολογικής αντιμετώπισης ασθενειών των φυτών που προκαλούνται από μύκητες και σε θέματα σχετικά με την ανθεκτικότητα φυτοπαθογόνων μυκήτων σε μυκητοκτόνα. Το δημοσιευμένο έργο του αποτελείται από 16 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και από πλέον των 50 ανακοινώσεων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Αποτελεί μέλος της Ελληνικής και της Αμερικάνικης Φυτοπαθολογικής Εταιρίας. Διατελεί κριτής επιστημονικών εργασιών σε πληθώρα διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Επαγγελματικά, από το 2010, είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρίας με διακριτικό τίτλο «PlantDirect».

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect
ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Θ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ. (2001) στην κατεύθυνση Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων ποιότητας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στα πρότυπα πιστοποίησης πολλαπλασιαστικού υλικού στη Βιολογική Γεωργία σύμφωνα με διεθνή πρότυπα πιστοποίησης ( USDA-NOP, BIOSUISSE, JAS, Καν. 2092/91 Ε.Ε. κ.α.). Μετά την αποφοίτηση του εργάστηκε του σε φορείς του Δημοσίου σαν Γεωπόνος ( ΕΛ.Γ.Α, Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Λάρισας) για τέσσερα χρόνια. Από το 2006 συνεργάστηκε με Φορείς Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων σαν επιθεωρητής, σύμβουλος Βιολογικής Γεωργίας, Συντονιστής Ελέγχων Περιφέρειας και Υπεύθυνος των αντίστοιχων τμημάτων Φυτικής Παραγωγής. Επίσης είναι διαπιστευμένος επιθεωρητής του προτύπου AGRO 2.1-2.2.

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ Μ. ΜΑΝΔΡΑΣ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Τεχνολόγος Γεωπόνος Α.Τ.Ε.Ι.Θ. με εξειδίκευση στα αρωματικά φυτά, στα οπωροφόρα δέντρα και στα φυτά μεγάλης καλλιέργειας. Υπευθυνότητα του οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις συνεργαζόμενων παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία.

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect
ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΓΚΑΛΙΑΚΗΣ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Γεωπόνος Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στο τομέα της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών φυτών. Υπευθυνότητα του οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις συνεργαζόμενων παραγωγών στη Θεσσαλία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ. ΜΠΟΤΣΗΣ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Γεωπόνος Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στην in vitro καλλιέργεια και στη συμβουλευτική οπωροφόρων δέντρων, κηπευτικών και λαχανικών φυτών. Υπευθυνότητα του οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις συνεργαζόμενων παραγωγών σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect
ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ – ΧΗΜΙΚΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Β.SC., M.SC.)

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Απόφοιτος του τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. (2005). Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του ιδίου τμήματος με έμφαση στην Προχωρημένη Χημική Ανάλυση (2009-2011). Υποψήφιος διδάκτορας του ιδίου τμήματος με έμφαση σε τεχνικές που αφορούν τον ειδομορφικό προσδιορισμό μετάλλων και την μεταλλομική ανάλυση. Είναι συγγραφέας αρκετών πρωτόλειων εργασιών που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η εργασιακή του εμπειρία ξεκινάει το 1999 με την ενασχόληση του στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής χημικοτεχνικών προϊόντων “Maklin”. Από την αποφοίτηση του και έπειτα ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας προσφέροντας υπηρεσίες σχετικά με τον ποιοτικό και εργαστηριακό έλεγχο α’ υλών και προϊόντων μεταποίησης σε βιομηχανίες αλλά και σε οικοτεχνίες. Από τον Αύγουστο του 2010 είναι βασικός μέτοχος εργαστηρίου χημικών αναλύσεων στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης το οποίο είναι εξοπλισμένο με όργανα τελευταίας τεχνολογίας όπως ατομική απορρόφηση, φασματοφωτόμετρο IR και φασματοφωτόμετρο UV-Vis. Είναι εξειδικευμένος σε διάφορα πρωτόκολλα διασφάλισης ποιότητας ISO, στην εφαρμογή HACCP και με τις κείμενες διατάξεις που αφορούν τρόφιμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΒΑΪΤΣΗΣ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Γεωπόνος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εξειδίκευση στο τομέα της καλλιέργειας οπωροφόρων δέντρων και αμπέλου. Υπευθυνότητα του οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις συνεργαζόμενων παραγωγών σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect
ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

ΦΑΝΗ Α. ΜΠΑΡΔΑ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Οικονομολόγος (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Στρατηγικό Μάρκετινγκ), με αντικείμενο το συντονισμό ενεργειών των δραστηριοτήτων προώθησης πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης.

ΜΑΧΗ Χ. ΓΙΑΝΝΟΥ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

Πτυχιούχος Marketing (Εμπορίας και Διαφήμισης, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) με εξειδίκευση στις διεθνείς αγορές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Με δεκαετή πείρα στον τομέα εισαγωγών – εξαγωγών (Ε.Β.Ζ., ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε.) είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση του δικτύου προώθησης των προϊόντων του δικτύου PlantDirect (νωπών και μεταποιημένων) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect
ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ανθρώπινο δυναμικό plantdirect

(BSc Business Studies with Marketing Management, Salford University, Manchester, UK / MSc in International Business, Salford University, Manchester, UK / Executive EMBA in International Hellenic University). Από το Φεβρουάριο του 2002 έως και σήμερα εργάζεται στην ΚΟΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ως Account Manager στο τμήμα εξαγωγών. Από το 2014 αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη του δικτύου PlantDirect και είναι υπεύθυνη για τις αγορές της Αγγλίας, Ιταλίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Μάλτας, Γαλλίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρωσίας.