ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΚΡΟΔΡΥΩΝ

Με ηγέτη την καλλιέργεια της φιστικιάς η δραστηριότητα του δικτύου PlantDirect όσο αφορά στην καλλιέργεια των ακρόδρυων (φιστικιά – καρυδιά – αμυγδαλιά – φουντουκιά) εκτείνεται σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και Ήπειρο. Το παραγόμενο προϊόν διατίθεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μεταποιημένο ή όχι, ενώ το σύνολο των εκμεταλλεύσεων είναι πιστοποιημένο με βάση το πρότυπο GlobalGap.

Φιστίκι

fystiki

Οι εκμεταλλεύσεις ευθύνης εκτείνονται στους Νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Αττικής, Κιλκίς, Πέλλας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας. Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι: «Ποντίκης», «Νυχάτο», «Κοιλαράτο».

fystiki
karidi

Καρύδι

karidi

Οι εκμεταλλεύσεις των παραγωγών μας εντοπίζονται στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Ηπείρου. Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι πλαγιόκαρπες: «Chandler» και «Franquette».

Αμύγδαλο

amygdalo

Οι εκμεταλλεύσεις ευθύνης εκτείνονται στους Νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Αττικής, Κιλκίς, Πέλλας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας. Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι: «Texas», «Ferragnes», «Ρέτσου», «Truiotto», «Ferraduel».

amygdalo
fountouki

Φουντούκι

fountouki

Οι εκμεταλλεύσεις ευθύνης εκτείνονται στους Νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Δράμας και Καβάλας. Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι: «Giaghli», «Extra Giaghli», «Sivri Giaghli», «Tombul», «Tonda Gentile delle Langhe», «Tonda Gentile Romana», «Tonda di Giffoni».

Οι μορφές οργάνωσης των συνεργαζόμενων παραγωγών είναι: εταιρίες – ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί – ομάδες παραγωγών, εταιρίες και ιδιώτες.